Hendrik Lorentzweg Almere-Nobelhorst – In uitvoering

Hendrik Lorentzweg Almere-Nobelhorst – In uitvoering

Gelegen aan het water in de Hoeve in Nobelhorst ligt een ruime en moderne schuurvilla. Met veel aandacht voor detail is dit een van de eye-catchers van het gebied. En de droomwoning van de eigenaars.

Vanuit de opdrachtgever kwam de wens om een moderne schuurvilla te ontwerpen. Een traditionele vorm in een moderne uitvoering. Dat is gerealiseerd door een strakke afwerking toe te passen. Zo is de Geostylistix Shaded Grey toegepast die door de brede en stootvoeg-loze uitvoering vooral de lengte benadrukt en een modern gevoel overbrengt. Dit word gecombineerd met verschillende Bilinga afwerkingen rondom de kozijnen en als constructie voor de overkapping. Het levert een mooi kleurenspel tussen de strakke uitstraling van het metselwerk en het natuurlijke van Bilinga.

De doorlopende raampartijen die het metselwerk onderbreken huisvesten een ruime vide om veel licht in de woning te verspreiden. Om eenzelfde reden bestaat de achtergevel vrijwel volledig uit glas. De schuifpui aan de tuinzijde (op de foto’s nog niet geplaatst) is vrijwel volledig weggewerkt in de constructie. De woonkamer loopt daardoor prachtig over in het terras in de tuin.