Geschiedenis

Het was 2011, midden in de crisis, dat Olof juist kansen zag om in Almere zijn architectenbureau op te starten. Er was een groeiende behoefte aan architecten die particulieren kunnen assisteren met de zelfbouw van hun woning op een kavel in Almere. Met ruim 25 jaar technische kennis, esthetische ervaring en toegewijde passie wist het bureau al veel mensen de gelukkige bewoners tevreden te maken met hun droomwoning.

Die passie heeft zich ondertussen uitgebreid tot een klein team dat Olof om zich heen heeft verzameld. Een team waarin innovatie en efficiƫntie centraal staan. De gezamenlijke ervaring en kennis maakt dat het proces van een ontwerp tot de uitvoering van een bouwwerk soepel verloopt. Samen hebben we expertise in; kosten, haalbaarheid, architectuur (tuin-, interieur- en exterieurontwerp), bouwtechniek, bouwfysica (CO2-, Ep- en Mp-, daglicht- en ventilatieberekeningen) en volgen we nauwgezet alle duurzaamheid en energetische ontwikkelingen. Kortom een dreamteam dat in staat is om zelfstandig een woonwens te vertalen van ontwerp tot aan de oplevering van uw woning die past als een maatpak.

Onze opdrachten bestaan voor het overgrote deel uit woningbouw projecten. Waarvan het merendeel van de opdrachtgevers particuliere klanten zijn. Voor hun doen we zowel vrijstaande woningen als rijwoningen.

Tevens doen wij ook projectmatige woningbouwprojecten voor CPO-groepen, woningbouwverenigingen, institutionele beleggers en ontwikkelaars. Dit varieert van meerdere grondgebonden woningen tot gestapelde hoogbouw.

Hoe werken wij

Voor elke opdracht beginnen we met een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens dit gesprek nemen we de wensen door en informeren we naar het budget. Wij kunnen u dan direct aangeven hoe de woning er uit zal zien en wat dit dan gaat kosten. Doordat wij regelmatig woningen op de markt brengen en met verschillende aannemers werken kunnen wij u altijd de marktconforme bouwkosten voorreken. Zo heeft u al snel een indruk van de mogelijkheden binnen uw budget. Vervolgens bieden wij u aan om handmatig een schetsontwerp door ons te laten maken om uw woonwensen te vertalen naar een ontwerp dat binnen uw budget past.

Vervolgens wordt het schetsontwerp in een digitaal 3D model uitgewerkt naar een Voorlopig Ontwerp (VO) en uiteindelijk naar een Definitief Ontwerp (DO). Het Voorlopig Ontwerp richt zich op de klant om goed af te stemmen of de wensen en de mogelijkheden ten volle zijn benut. We vertalen dit in een 3D model welke door de klant kan worden bezien op telefoon, tablet of computer. De klant kan dan door het 3D model heen lopen als of het de realiteit is. Hierdoor valt al in een vroeg stadium door de klant te zien of dit model zijn droomwoning is. Met het Definitief Ontwerp wordt het ontwerp verder in detail uitgewerkt en wordt de constructie uitgewerkt. Tevens worden dan de toe te passen materialen definitief vastgesteld. Met het Definitief Ontwerp benaderen wij verschillende aannemers om een offerte aan te vragen.

Vervolgens wordt het Definitief Ontwerp verder uitgewerkt voor de aanvraag van de omgevingsvergunning. Tijdens deze fase wordt het ontwerp verfijnd met de definitieve constructie, details, milieu en duurzaamheidstoepassingen en wordt het geheel getoetst aan de gemeentelijke en wettelijke eisen die gelden. Als dit gereed is dienen we de aanvraag voor de omgevingsvergunning voor u in.

Als laatste fase bieden we ook een Technisch ontwerp aan. In deze fase zorgen we voor de bouwtekeningen waarmee de aannemer aan de slag kan. Hierbij gaat veel aandacht uit naar de esthetisch verantwoorde toepassing van de materialen en de constructie. Dit alles wordt in detail uitgewerkt, gemaatvoerd en op een grotere tekenschaal geleverd. Hiervan bieden we ook een Light versie aan waarbij het tekenwerk op een grotere tekenschaal wordt geleverd en wordt van enkele gewenste details voorzien.

Yes we BIM

We werken met het 3D programma Archicad om het ontwerp in de computer op te bouwen tot een model. Aan de hand van dit model kunnen we zo realistisch mogelijk een inzicht geven hoe het project er uit komt te zien voordat het daadwerkelijk zal worden gerealiseerd. Dit maakt het mogelijk om al snel een 3D model te leveren om een beter beeld en inleving van het ontwerp te krijgen. Zodat de klant weloverwogen zijn beslissingen kan maken in materiaal en vormgeving.

Het uitwerken in 3D geeft ons de mogelijkheid om in een vroegtijdig stadium complexe details en mogelijke problemen te herkennen. Hierdoor kunnen we al snel mogelijke problemen oplossen of bespreken als dit nodig is. Met het 3D model kunnen andere partijen (constructeur, installateur, aannemer) hun onderdelen ook verwerken. Waarmee de werkvoorbereiding voor de realisatie vergemakkelijkt wordt en de foutgevoeligheid tijdens de bouw verlaagt wordt.

Privacy

Voor de werkzaamheden die wij verrichten zullen verschillende persoonsgegevens verzameld moeten worden, zoals voor- en achternaam, e-mail, telefoonnummer, adres, BSN en geslacht. Deze gegevens worden gebruikt voor administratie, facturatie en de vergunning aanvraag. Daarnaast kan het nodig zijn om deze gegeven te delen met derde zoals: de gemeente, aannemer, constructeur of soortgelijke bedrijven of instanties. Wij zijn verplicht deze gegevens 10 jaar te bewaren. Daarna zullen deze verwijderd worden. Deze gegevens zullen niet worden gebruikt voor marketingdoeleinden en zullen niet door ons openbaar worden gemaakt.