Geschiedenis

Het was midden in de crisis dat Olof juist kansen zag om in Almere zijn Architectenbureau op te starten. Door de groeiende focus op particulieren opdrachtgeverschap in Almere zijn daar veel mogelijkheden ontstaan. Door te focussen op het budget gericht ontwerpen zijn veel mensen ondertussen de gelukkige bewoners geworden van hun droomwoning. Wat tot stand gekomen is door de ruim 20 jaar technische en esthetische ervaring met een ongezonde dosis passie.

Die passie wordt ondertussen gedeeld door een klein team wat Olof om zich heen verzameld heeft. Een team waarin innovatie en efficiƫntie centraal staat en met een gezamenlijke jaren ervaring en kennis die van het ontwerp tot de uitvoering reikt. Dat team staat tot de volledige beschikking om projecten tot een goed einde te brengen.

Onze opdrachten bestaan tegenwoordig voor het grootste gedeelte uit woningbouw. Het merendeel daarvan zijn zowel vrijstaande als rijwoningen voor particulieren opdrachtgevers. Tevens zijn er ook enkele projectmatige woningbouwprojecten gerealiseerd met enkele ontwikkelaars.

Hoe werken wij

Voor elke opdracht beginnen we met een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens dit gesprek nemen we de wensen en het budget door. Door regelmatig contact met verschillende aannemers kunnen wij u altijd marktconforme bouwkosten te laten zien. Daardoor kunnen we al snel een indruk geven van de mogelijkheden binnen het budget. Vervolgens bieden we aan om een schetsontwerp te maken om de wensen om te zetten in een ontwerp.

Indien gewenst zullen we dat schetsontwerp verder uitwerken in een Voorlopig Ontwerp en een Definitief Ontwerp. Tijdens deze fases zal het ontwerp verder verfijnd worden aan de wensen. Daarna gaan wij over voor het klaarmaken van de omgevingsvergunning. Tijdens die fase wordt het ontwerp getoetst aan de gemeentelijke en wettelijke eisen met betrekking tot woningen. Tevens bieden wij een Technisch Ontwerp aan waarin het tekenwerk tot in detailniveau wordt uitgewerkt voor de uiteindelijke realisatie van het project.

Yes we BIM

We werken met het 3D programma Archicad om het ontwerp al te bouwen voordat het daadwerkelijk gerealiseerd zal worden. Hierdoor kunnen wij al snel een 3D model leveren waarin u kan zien hoe de woning er precies uit komt te zien. U kunt met behulp van een VR-bril door de woning lopen om deze nog beter te ervaren. Het 3D model helpt ons om al vroegtijdig complexe details en mogelijke problemen te herkennen. Hierdoor kunnen we mogelijke problemen al snel oplossen of als nodig bespreken.

Privacy

Voor de werkzaamheden die wij verrichten zullen verschillende persoonsgegevens verzameld moeten worden, zoals voor- en achternaam, e-mail, telefoonnummer, adres, BSN en geslacht. Deze gegevens worden gebruikt voor administratie, facturatie en de vergunning aanvraag. Daarnaast kan het nodig zijn om deze gegeven te delen met derde zoals: de gemeente, aannemer, constructeur of soortgelijke bedrijven of instanties. Wij zijn verplicht deze gegevens 10 jaar te bewaren. Daarna zullen deze verwijderd worden. deze gegevens zullen niet gebruikt worden voor marketingdoeleinden en zullen niet door ons openbaar gemaakt worden.